Képezd munkavállalóidat EU forrásból! | FIRST-LINE
2022-02-11 |
...
A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül.

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy február 15-étől a tavalyinál jóval kedvezőbb feltételekkel igényelhettek képzési költségeket és béreket érintő támogatást a GINOP Plusz-3.2.1-21 keretein belül!

Mitől kedvezőbbek a feltételek?

  • Emelkedett az egy főre elszámolható képzési költség.
  • Nőtt a bértámogatások összege.
  • Már 0% feletti béremelés is elegendő a fenntartási időszakban.
  • Sikeres elbírálás esetén akár 50-70%-os forrást is be tudtok vonni, nem csak a képzések díjára, hanem a munkatársak bérére is!

„A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” programban mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok számára is lehetőség nyílik arra, hogy pályázati forrásból olyan képzéseken vehessetek részt, melyek révén növelhetitek hatékonyságotokat és jóból kiválóvá válhattok!

Fontos!
Mivel a kedvezőbb feltételek miatt nagyobb érdeklődés várható, érdemes minél hamarabb döntést hozni a pályázaton való indulásról.


Amit mi kínálunk Nektek:

A 1st Line Consulting Kft.-nél kiemelten fontos a számunkra, hogy munkavállalók ill. munkáltatók igényére szabott tréningeket nyújtsunk. Képzési programjaink szakmai színvonaláról több évtizedes tapasztalattal rendelkező senior trénereink gondoskodnak.

Akár a dolgozók közötti személyközi együttműködés fejlesztése, a munkatársak megtartása, elköteleződése és motiválása a célotok, akár a teljesítmény, a produktív munkavégzés területén szeretnétek jobb eredményeket elérni, nálunk jó helyen jártok.


Válassz képzéseink közül és kérj ajánlatot!

Soft skills képzéseink típusairól és tematikai felépítéséről tájékozódj a honlapunkon
vagy keress minket az alábbi elérhetőségeken:
Szőllősi Andrea
+36 20 254 2516
consulting@first-line.hu

Esemény dátum: péntek, február 11, 2022 - 13:19
Kapcsolódó képzés:

A résztvevők képesek legyenek felismerni a személyiségüket valamint mások személyét és ennek megfelelően tudjanak hatékonyan kommunikálni, ötvözve az önérvényesítést és a másik fél érdekeinek figyelembe vételét. A tréning célja olyan kommunikációs stílus átadása a résztvevőknek, ahol bátran és magabiztosan mondják el gondolataikat, véleményüket. Megismerik a résztvevők a kommunikáció csapdáit, illetve hogyan tudják ezt elkerülni. Képesek lesznek a tréning végére önbizalmuk fejlesztésével a konfliktuskezelési stratégiákat alkalmazni, valamint motiválni csoporttársaikat, munkatársaikat.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D001

Ha jobban belegondolunk, minden nap tárgyalunk valakivel, minden alkalommal igyekszünk érdekeinket érvényesíteni. A kisgyermekek még kevésbé kifinomultan /de nagyon hatásosan/, a felnőttek viszont gyakran erőszakosan, győzelemre törekedve. Az eredményes tárgyalástechnika során partnereink érdekeit úgy szolgáljuk ki, hogy közben a saját érdekeinket is érvényesítjük, minden helyzetből igyekszünk erényt kovácsolni. A képzés felkészíti a résztvevőket a nehéz helyzetek kezelésére, valamint személyiségüknek megfelelő hatékony kommunikációra.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D002

Minden cég megérdemli a nemcsak jó, hanem kiváló vezetőket. De kiből is lesz kiváló vezető? Egyesek szerint vezetőnek születni kell. Szerintünk a vezetői alkalmasság egyik része a képesség, amelyet veleszületett adottságok, hajlamok, szerzett tapasztalatok határoznak meg. De bizony gyakran előfordul, hogy olyanok is vezetői szerepkörbe vágynak, vagy kényszerülnek, akiknek ezen adottságaik kevésbé fejlettek. Belőlük is lehetnek felkészült és agilis vezetők, amennyiben képesek tudásukat fejleszteni, saját tevékenységükre reflektálni, hibáikból, gyengeségeikből tanulni, akik nyitottak a folyamatos változásra, tehát motiváltak.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D003

A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek önmaguk megismerésére és a közönség elemzésére. Képesek legyenek a prezentáció céljának meghatározására és a prezentációs folyamat végig vitelére. Képesek legyenek a nem verbális és verbális kommunikációs, valamint a retorikai eszközök használatára. A tréning további célja, hogy a prezentációhoz szükséges vizuális eszközöket is tudják alkalmazni.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D004

Saját fejlődésünkön túl elengedhetetlenül szükséges, hogy munkatársaink is mind produktívabban dolgozzanak. Szükséges a hatékonyság fokozásához, hogy a vállalat és az egyén stratégiai célkitűzései egy irányba haladhassanak. A teljesítménymenedzsment összekapcsolja a szervezet és az egyének céljait, meghatározza, hogy az egyes szereplőknek mit kell tenni ahhoz, hogy a vállalat céljai megvalósuljanak, mindezt a formális és informális értékelés fejlesztésével.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D005

A folyamatos kihívások nem teszik lehetővé, hogy éveken, de akár csak hónapokon keresztül is ugyanolyan eszközökkel, módszerekkel dolgozzunk. De vannak olyan nagyobb változások is /átszervezés, struktúraváltás/, amelyek levezénylése már igazi kihívások elé állítja a munkatársakat. Ez a tevékenység fájdalmas, kockázatos és kemény munkát igényel. Minden változást nehezen fogadnak az érintettek, sok stresszel, kellemetlen, váratlan meglepetésekkel járhat, csökkenhet a munkatársak motivációja, az esetleges információhiány miatt előfordulhatnak panaszok, a vezetők nem tudják elég hatásosan képviselni a kitűzött célokat. Megannyi kihívás, amelyeknek tréningünk segítségével könnyen meg lehet felelni.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D006

Nyilván ismered a mondást: a tréner a saját személyiségével dolgozik. Elengedhetetlen egy magabiztos kiállás, egy egyedi előadói stílus, így visszajelzést kapsz a tréneri identitásról, a csoportdinamikáról, tréningrésztvevők erősségeinek és fejlesztendő területeinek megismerésének fontosságáról. Segítünk, hogy magabiztos légy az inspiráló témafelvezetésben, a rövid prezentációk megtartásában, a gyakorlatok levezetésében. Megtanítjuk a határozott tréneri fellépést, a megfelelő visszajelzést.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D008

Rengeteg teszttel, kérdőívvel találkozhatunk a neten ebben a témában.  Ez is azt mutatja, hogy sokan keressük, hogyan működhetnénk jobban, okosabban ebben a világban. Már gyerekként, tinédzserként is találkozunk az önismeret iránti igénnyel, de felnőttkorban, a családalapítás, a munkahelyen kialakuló kapcsolatok igazán indokolttá teszik, hogy megismerjük igazi valónkat. Ki vagyok én? És ki nem vagyok biztosan? Ahogy egy tartós fogyasztási cikkhez kapunk használati útmutatót, vajon kapunk, kaphatunk-e saját magunkhoz?

Engedélyszáma: E-001374/2015/D009

A mindennapi rohanó életben úgy érzi, hogy egyre kevésbé van kedve új dolgokba kezdeni? Egyre kedvetlenebbül kezd napi dolgai intézésébe?  Nem talál magának új célokat?  Munkatársait nehéz motiválni?  Fáradtak, teherbíró képességük határán vannak? A burn-out/kiégés szindróma már az orvostudomány által is vizsgált terület, mert tartós jelenléte fizikai elváltozásokat is okozhat szervezetünkben. Elsősorban azoknál fordul elő, akik munkájuk során emberekkel foglalkoznak, ügyfélszolgálatosként, segítő munkatársként gyakran kerülnek konfliktushelyzetbe. Ezért rendkívül fontos, hogy felismerjük, tudjuk kezelni, védekezzünk ellene.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D010

A tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék saját személyiségüket, és mások személyét, majd ennek megfelelően képesek legyenek hatékonyan és asszertíven kommunikálni. Megtanulják felismerni és elkerülni a kommunikációs csapdákat.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D011

Vajon el tudja mondani, hogy most hogyan érzi magát? Jól vagy rosszul? A két szélsőség között milyen széles a skála? 

Engedélyszáma: E-001374/2015/D012

Mindannyian elfogadjuk, hogy a sérült, hátrányos helyzetű embertársaink, munkatársaink nagyobb odafigyelést igényelnek, de vajon tudjuk-e pontosan, hogyan is viselkedjünk?  Biztos, hogy a feltétlen, kérés nélküli segítés mindig a legjobb megoldás?  Hogyan tudunk kialakítani egy egyenértékű, együttműködő környezetet, hogyan tudjuk formálni attitűdünket, hogy felelősséggel, nyitottsággal, bizalommal forduljunk hátrányos helyzetű embertársainkhoz. Elismerjük, hogy vannak olyan kompetenciáik, amelyek elsajátítása számunkra is hasznos lehet, pl. konfliktuskezelés, tolerancia, egyenlő bánásmód, befogadó készség, esélyegyenlőség. Kiemelten olyan munkahelyi kollektívák számára jelenthet segítséget tréningünk, ahol sérült emberek is dolgoznak, akik megfelelő attitűddel megközelítve akár teljes értékű munkatársak is lehetnek.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D013

A képzés célja, hogy a résztvevők tudatosítsák az életükben jelenlévő stresszforrásokat, fejlesszék stressztűrő képességüket, növeljék tolerancia szintjüket, és megtanulják azokat a módszereket, amelyek segítségével a stressz kezelhető, illetve előnyökre fordítható bármilyen helyzetben.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D014

Mindannyian szeretünk/szeretnénk békében, nyugalomban élni, de kevesen mondhatják el magukról, hogy a folyamatosan érkező konfliktusok nem billentik ki őket nyugalmi állapotukból. Vajon nekik mi a titkuk?  Gyakran kerülünk olyan helyzetekbe, melyben érdekeink ütköznek mások elképzeléseivel. Ilyenkor bizony hajlamosak vagyunk elveszíteni türelmünket, pedig akár előnyt is kovácsolhatnánk ezekből a helyzetekből. A konfliktusok arról biztosítanak bennünket, hogy mások vagyunk, mint a többiek, ettől vagyunk egyediek. Természetesen a tréningen tanultak nem csak a munkahelyen, hanem az élet egyéb területein, magánéletben, egyéb közösségekben is kitűnően hasznosíthatóak. Elérhetjük azt az állapotot, hogy a konfliktus megoldása során nem érezzük vesztesnek vagy győztesnek magunkat, hanem a mindkét fél nyer - helyzet /win-win/ valósul meg.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D015

Nyilván ismered a mondást: a tréner a saját személyiségével dolgozik. Elengedhetetlen egy magabiztos kiállás, egy egyedi előadói stílus, így visszajelzést kapsz a tréneri identitásról, a csoportdinamikáról, tréningrésztvevők erősségeinek és fejlesztendő területeinek megismerésének fontosságáról. Segítünk, hogy magabiztos légy az inspiráló témafelvezetésben, a rövid prezentációk megtartásában, a gyakorlatok levezetésében. Megtanítjuk a határozott tréneri fellépést, a megfelelő visszajelzést.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D016

A képzési program úgy épül fel, hogy pályakezdők, valamint a HR területtel ismerkedők számára is hasznos ismereteket nyújt.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D007

Szokás mondani: „egységben az erő!” Akkor vagyunk erősek, ha közösen és hatékonyan dolgozunk ugyanazokért a kitűzött célokért, vágyakért. Ha valóban ütőképes, inspiráló és motivált csapatot akarunk, úgy fontos, hogy ismerjük önmagunkat és nyitottak legyünk csapattársainkra. Képzésünkön személyre ill. csoportra szabott gyakorlatokkal, élményt nyújtó feladatokkal segítjük egy kiváló, hosszú távon összetartó és lelkes csapat kialakulását, összecsiszolódását.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D018

A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek hatékonyan kommunikálni szóban és írásban. A résztvevők stabilan elsajátítsák a kapcsolatépítés hasznos módszereit, ezáltal képesek lesznek hatékonyságukat növelni, információikat úgy alakítani, hogy sikeres együttműködést alakítsanak ki.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D020

A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a tudatos időgazdálkodás módszereit, képesek lesznek megfelelően priorizálni a feladataikat és betartani a határidőket, ezáltal tudják a személyes hatékonyságukat növelni. A résztvevő képes lesz az időgazdálkodás és az egyén viszonyát beazonosítani, lépéseket tenni a „nemszeretem” feladatok elvégzésére, az örömteli munkavégzés állapotának felismerésére és elérésére, a saját hasznos idő megteremtésére, az időrabló tényezők kiküszöbölésére, az időgazdálkodási technikák elsajátítására.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D019

A 80 órás tréneri kompetenciafejlesztő képzésünk az alábbi engedélyezett képzésekból áll:

Tréneri kompetenciafejlesztés I. képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001374/2015/D016

Tréneri kompetenciafejlesztés II. képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001374/2015/D017

+Prezentációs technika tréninggel kiegészítve, melynek képzés nyilvántartásba vételi száma: E001374/2015/D004

 

Engedélyszáma: E-001374/2015/D017

A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek önmaguk megismerésére és a közönség elemzésére. Képesek legyenek a prezentáció céljának meghatározására és a prezentációs folyamat végig vitelére. Képesek legyenek a nem verbális és verbális kommunikációs, valamint a retorikai eszközök használatára. A tréning további célja, hogy a prezentációhoz szükséges vizuális eszközöket is tudják alkalmazni.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D021

Jelentkezés

Jelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.