Kibeszélnek a beosztottaid? | FIRST-LINE
Kibeszélnek a beosztottaid?
- amikor a főnök a téma
2022-05-21 |
...
Röhincsélnek a hátad mögött? Elhallgatnak mikor belépsz az étkezőbe? Nem titok, hogy a pletyka, a kibeszélés, a csendes élcelődés vagy a kirekesztés jelen van a felnőtt közösségekben is. A munkahelyek pedig tele vannak szaftos sztorikkal. A főnökről is.

 

Szerző: Kovács Orsi ➤

 

A közös utálat csak sorsközösséget szül, nem csapaszellemet. Míg a kémiatanárról írt gúnyverssel csak a saját esélyeinket rontottuk a gimiben, a véreskezűnek bélyegzett főnökök ellen érzett közös ellenszenvnek az üzlet issza meg a levét.

 Vezetőként más elvárásoknak kell megfelelned. Nagyobb a felelősséged, tőled várják a megoldásokat, neked kell meghozni a döntéseket. Ők nem látják át a te feladatkörödet, neked viszont át kell látnod az övékét.

Vezetőként a te viselkedésed a minta a beosztottjaid számára. A magasabb pozíció azt is jelenti, hogy nem egy vagy a csapatból. A beosztottak veled való kapcsolata befolyásolhatja azt, hogy milyenné válik a munkahelyi légkör.

A stressz hatására csökken a teljesítmény. Ha sokszor emeled fel a hangod a beoszottaiddal szemben akkor szorongani fognak. Az egyik fele félni fog tőled, a másik fele pedig neheztelni fog rád. Az eredmény mindkét esetben az alacsonyabb teljesítmény.

A csapatod önbizalma te magad vagy. Ha te nem hiszel benne, hogy meg tudják csinálni a rájuk bízott munkát, akkor ők sem fognak. Aki pedig tisztában van a képességeivel egy idő után más munka után fog nézni.

A lapítás árulkodó jel. Ha alkalmazottaid feszélyezettek, udvariaskodóak veled, ha csak annyit beszélnek előtted, amennyit feltétlenül muszáj, akkor ideje felülvizsgálni a vezetési stílusod. 

A jó vezetőről is születnek belső poénok. Ha te vagy a legagilisabb vezető, akihez bizalommal fordulnak a beosztottai és egy szuper csapatot vezetsz, akkor sem kerülheted el a pozíciódnak szóló jótékony humorizálást. De van egy mérvadó különbség.

A jó vezetőt kedvelik és megbecsülik. A beoszottaid törődnek veled és képesek magukévá tenni a célokat, amiket kijelölsz. El merik mondani az ötleteiket és az aggodalmaikat. Bíznak benned, hiszen te is bízol bennük. Számít nekik a véleményed, hiszen neked is számít az övéké. 

A változás, amit a csapatodban látni szeretnél benned kezdődik. Sosincs késő jobb vezetővé válni és összekovácsolni a csapatodat. A te beosztottaid nagy része is vágyik arra, hogy részese legyen egy jó munkaközösségnek, hogy kihozza magából a legtöbbet. 

Te megadhatod a lehetőséget nekik a fejlődésre. És ezáltal saját magadnak is, hogy azzá a vezetővé válj, akit önként és örömmel követnek az emberei.

Esemény dátum: szombat, május 21, 2022 - 11:09
Kapcsolódó képzés:

Minden cég megérdemli a nemcsak jó, hanem kiváló vezetőket. De kiből is lesz kiváló vezető? Egyesek szerint vezetőnek születni kell. Szerintünk a vezetői alkalmasság egyik része a képesség, amelyet veleszületett adottságok, hajlamok, szerzett tapasztalatok határoznak meg. De bizony gyakran előfordul, hogy olyanok is vezetői szerepkörbe vágynak, vagy kényszerülnek, akiknek ezen adottságaik kevésbé fejlettek. Belőlük is lehetnek felkészült és agilis vezetők, amennyiben képesek tudásukat fejleszteni, saját tevékenységükre reflektálni, hibáikból, gyengeségeikből tanulni, akik nyitottak a folyamatos változásra, tehát motiváltak.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D003

Mindannyian szeretünk/szeretnénk békében, nyugalomban élni, de kevesen mondhatják el magukról, hogy a folyamatosan érkező konfliktusok nem billentik ki őket nyugalmi állapotukból. Vajon nekik mi a titkuk?  Gyakran kerülünk olyan helyzetekbe, melyben érdekeink ütköznek mások elképzeléseivel. Ilyenkor bizony hajlamosak vagyunk elveszíteni türelmünket, pedig akár előnyt is kovácsolhatnánk ezekből a helyzetekből. A konfliktusok arról biztosítanak bennünket, hogy mások vagyunk, mint a többiek, ettől vagyunk egyediek. Természetesen a tréningen tanultak nem csak a munkahelyen, hanem az élet egyéb területein, magánéletben, egyéb közösségekben is kitűnően hasznosíthatóak. Elérhetjük azt az állapotot, hogy a konfliktus megoldása során nem érezzük vesztesnek vagy győztesnek magunkat, hanem a mindkét fél nyer - helyzet /win-win/ valósul meg.

Engedélyszáma: E-001374/2015/D015

A képzésen résztvevők korszerű vezetési elméleteket, vezetői attitűdöt, hatékony vezetői eszközöket sajátítanak el.

Jelentkezés

Jelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.