Nyelvi coaching

Mi a nyelvi coaching?

Olyan idegennyelvi fejlesztési módszer, amely ötvözi a nyelvi tréninget és a coachingot, az üzleti életben közismert teljesítménynövelő módszert.

Minden nyelvtanulónak, aki az idegen nyelvet új, átütő módszerrel kívánja elsajátítani. Különösen hasznos az üzleti és diplomáciai élet felső- és középvezetőinek, akik már rendelkeznek középfokú nyelvtudással, és egy konkrét idegen nyelvi feladat előtt állnak, pl. prezentáció, üzleti találkozó, tárgyalás, szakmai előadás, konferencia beszélgetés, interjú, protokoll rendezvény, stb. A nyelvi coaching arra ad megoldást, hogy ezekben a helyzetekben a nyelvhasználók hogyan érjék el az egyéni és szervezeti eredményességük szempontjából kiemelten fontos magas szintű teljesítményt.

Angol nyelvi coaching

A nyelvtanuló saját erőforrásán és a motiváció fenntartásán alapuló hatékony nyelvtanulási forma, melynek keretében először közösen feltárjuk a nyelvtanulást akadályozó belső tényezőket, majd azokra megoldási lehetőségeket találva és coaching szemléletű nyelvtanítással kiegészítve haladunk a kitűzött cél elérése felé. Mivel a nyelvi coaching a már működő gyakorlatokra épít, energizál, ezáltal ösztönöz a tanulás folytatására. A nyelvi coaching segítségével a tanuló nagyobb sikerélménnyel, hatékonyan és a hagyományos tanulási formához képest hamarabb érheti el az általa kitűzött nyelvi célt.

Kiknek ajánlott a nyelvi coaching:

–     akik adott projektcélra szeretnének felkészülni (prezentáció tartása, tárgyalás lebonyolítása,    kommunikációs készségek fejlesztése)
–     akik szeretnék oldani nyelvi gátlásaikat

  • akik úgy érzik, hogy valamilyen belső akadály miatt nem tudnak megugrani egy bizonyos nyelvtudás szintet
  • akik úgy érzik, hogy nem tudnak túljutni az állandó „újrakezdő tanuló” státuszon
  • akiknek munkájukhoz szükséges az angol nyelv magas szintű ismerete

 Nyelvi coaching időtartama:

Egy-egy coaching foglalkozás 60-90 perces. A nyelvi coaching 5-10 alkalom, mely igény esetén kiegészíthető coaching szemléletű nyelvi képzéssel.

Nyelvi coach:

Hirskó Renáta