Nyelvi coaching | FIRST-LINE

NYELVI COACHING ÉS COACHING SZEMLÉLETŰ ANGOL NYELVŰ FEJLESZTÉS

 

A nyelvi coaching egy olyan egyedülálló fejlesztési módszer, amely egyesíti a nyelvi készségfejlesztést és a coachingot. Alkalmazható bármilyen nyelvtanulási folyamatban a motiváció fenntartására, a nyelvi szorongás oldására és a teljesítmény növelésére. A nyelvtanuló erőforrásainak figyelembevételével kínál olyan megoldást, amely egyszerre hatékony és gyors.

A coaching szemléletű angol nyelvű fejlesztés általános és üzleti angol, egyéni és csoportos formában is megvalósítható, (csoport esetén a max. 5-6 fő) mely rövid időn belül képes elérni minőségi változásokat a nyelvi feladatra történő felkészülésben és az ügyfél idegennyelvi készségeiben.

Kiknek hasznos a nyelvi coaching?

Minden nyelvtanulónak, aki tudását új, átütő módszerrel szeretné fejleszteni. Sokrétűen alkalmazható középfokú nyelvtudással rendelkező üzleti és diplomáciai élet munkavállalói és vezetői körében, akik egy konkrét feladat előtt állnak. Leggyakrabban ez a megvalósítandó cél egy sikeres állásinterjú, prezentáció, konferencia, tárgyalásokra való felkészülés, külföldi munkavállalás vagy üzleti út. Sikerrel alkalmazható konfliktusos helyzetek és delegálási folyamatok megfelelő kommunikációs kezelésében is. Közvetettebb módon a nyelvtanulással kapcsolatos időmenedzsment témában is jól bevált eszköz. A coaching stílusú módszerek pszichésen támogatják a nyelvvizsgára készülőket a stressz kezelésében.

Az ügyfelek egyéni és szervezeti eredményességük szempontjából kiemelten magas szintű teljesítményt érhetnek el bármilyen kihívást jelentő ill. stresszhelyzetet okozó nyelvi feladatra való felkészítésben.

Miért különleges a nyelvi coaching?

A nyelvi coaching során a coach kérdések segítségével feltárja a nyelvi elakadásokat és segít megfogalmazni a kívánt közeli és távoli célokat. A megcélzott nyelvi teljesítménynek megfelelő coaching modellek (GROW-modell, Brief coaching, 4D modell, EI coaching) alkalmazásával, valamint különböző moderációs és teamcoaching (Action Learning, NLP, Co-active modell) technikákkal segít megtalálni az ügyfél személyes céljait és motivációit.

A célmeghatározást követően a coach felméri az ügyfél kompetenciáit és igényeit, a coachee feltérképezi saját erősségeit, meglévő tudását és így közösen dolgoznak ki egy egyéni akciótervet. A coachee nyelvtanulása eredményességéért felelősséget vállal, a coach támogatja őt céljai elérésében, kapcsolatuk tehát egyenrangú.

A nyelvi coaching valódi célja a felszínen túlmutató hosszútávú motiváció megtalálása, melyből a nyelvtanulók motivációt nyernek és tudatosítják saját erőforrásaikat.

Jelentkezni szeretnél vagy kérdésed van?
Bátran keress minket:
consulting@first-line.hu

Jelentkezés

Jelentkezés

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.