Hírek | FIRST-LINE
Kibeszélnek a beosztottaid?
2022-05-21 |
Röhincsélnek a hátad mögött? Elhallgatnak mikor belépsz az étkezőbe? Nem titok, hogy a pletyka, a kibeszélés, a csendes élcelődés vagy a kirekesztés jelen van a felnőtt közösségekben is. A munkahelyek pedig tele vannak szaftos sztorikkal. A főnökről is.
Légy szíves, szelídíts meg! - önbizalom lépésről lépésre
2022-04-15 |
Nekem ez nem megy. Én nem tudom ezt megcsinálni. Ebben én nem vagyok jó. Ismerős mondatok? Ha igen, akkor már te is megtapasztalhattad, hogy mennyire nem visznek előre. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy elkezdj végre bízni magadban.
Csizmát fel! – a tudatos önfejlesztésről
2022-04-06 |
Miért ódzkodsz attól, hogy belevágj az önismereti munkába szervezett keretek között? Mi különbözteti meg az önismereti és kompetenciafejlesztő tréningeket attól a folyamattól, amikor főzés közben arról merengsz, hogy jó döntéseket hozol-e, elfogad-e a környezeted, jól reagáltál-e egy konfliktus során?
Embermúzeum – a kiégés felé vezető útról
2022-03-28 |
Kérem Önöket, kövessenek az Embermúzeum következő termébe! A bal oldalon látható szobor a „Kiégett dolgozó” nevet viseli. Amint láthatják, a külső jellegzetességek a korábban látott „Boldogtalanok” szoborkompozíciót idézik. Az előreeső vállak, az üveges tekintet és az enyhén lefelé görbülő száj mellett azonban megjelenik az ökölbe szorított kéz motívuma, mely a „Kiégett dolgozó” figurájában dúló indulatokat szimbolizálja.
Kapkodók és Piszmogók – a személyiségtípusok és az idő
2022-03-23 |
- Jól van az úgy, csak küldjed! – K. igyekszik kordában tartani türelmetlenségét, de a szeme már szikrákat szór az idegtől. Meg van ugyan elégedve P. munkájával, de meggyőződése, hogy P. eltököli az időt a feladatokkal. P. saját megítélése szerint nem tökölős, csupán igényes a munkájára. Mélységesen bosszantja, hogy K. nem hajlandó időt szánni a részletekre és folyton csapong. Azt mindketten beismerik, hogy az időgazdálkodás nem erőssége egyikőjüknek sem.
Gazdálkodj okosan! – az időddel is
2022-03-13 |
Korábban voltak napok, amikor szó szerint kifolyt az idő a kezemből. Sorakoztak előttem a feladatok, de a felének se értem a végére, máris beesteledett és úgy éreztem, semmire se haladtam. Mire utolértem volna magam, jött egy újabb zsúfolt nap és kezdődött az egész előröl.
„Végül is cukormentes.” – az önigazolás bűnös gyönyöreiről
2022-03-02 |
Lelkünk mélyén mindannyian szeretnénk hinni abban, hogy jó emberek vagyunk, a jó oldalon állunk és jó döntéseket hozunk.
A lövészárkon innen és túl – kíméletlen kritikák és építő visszajelzések
2022-02-23 |
„Most megsértődtél? Na, ne izélj már. Tudod, hogy nem bántásból mondtam, de hát akkor se állt jól rajtad az a ruha. Már ne is haragudj, de konkrétan úgy néztél ki benne, mint aki életében nem látott még tükröt. Most mi van? Én csak őszinte vagyok. Annak jobban örülnél, ha az arcodba hazudnék? Még hogy én bunkó? Hát, neked aztán hiába akar segíteni az ember, te tényleg nem bírod a kritikát.”
  •  
  • 1 / 19