Vélemények | FIRST-LINE
Szabó Nóra Közép-európai vezető képzési menedzser, TESCO
Szerettem volna kilépni a komfort zónámból, mert számomra gondot okozott kiállni mások elé és prezentálni vagy tréninget tartani. A képzéstől azt vártam, hogy a gyakorlatok során tapasztalatot szerezzek egy biztonságos környezetben, ahol hibázni ér. A képzés rendkívül gyakorlatias volt, így számos lehetőség adódott kipróbálni magam a tréneri szerepben. Magabiztosabb lettem, ami a mindennapi munkámban is meglátszik. Könnyebben felvállalom az eddig számomra kényes feladatokat és kevésbé okoz gondot, hogy meetingeket vezessek, prezentáljak. Egy másik nagy extra az a csapat volt, akivel együtt töltöttük a 110 órát, mindannyian nagyon lelkesen és teljes erőbedobással vetettük bele magunkat a tanulásba, én miattuk is hálás vagyok. Szeretném megköszönni a sok támogatást, bátorítást és fejlesztő visszajelzéseket, amit a tréning során kaptam. Sokat tanultam tőlük.
Kiss-Orosz Nóra, végzett tréner
Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a 1st Line felnőttképző intézménynél szereztem meg a tréneri képesítést. A senior trénerek átadták a tudások javát, nagyon jó szakemberektől tanulhattunk. Az egyetemen folytatott tanulmányaimat és a munkámat nagy mértékben segítette. A csoportban a hangulat szuper volt az elejétől a végéig. A senior trénerek nem voltak elfogultak senkivel kapcsolatban. Mindenki egyenlő esélyt kapott, hogy bizonyítson. Egyszersmind tanulságos volt megtapasztalni, hogy mások hogyan látnak engem. Egymásnak korrekten adtuk, kaptuk a visszajelzéseket.
Kovács Orsolya
Úgy éreztem szükségem lenne még valamilyen plusz tudásra, hogy megoldással szolgálhassak olyan munkahelyi problémákra, amiket intenzíven tapasztaltam az akkori munkahelyemen: kezeletlen konfliktusok; kiégés; csoportteljesítmény romló színvonala. Mivel jó tapasztalataim voltak a 1st Line munkatársairól, melyeket egyéni tanácsadás keretében szereztem, a képzés színvonala felől nem voltak kétségeim. Teljesen biztos voltam abban, hogy ha ilyesmire adom a fejem, akkor Ti lesztek a tökéletes választás. És így is lett. Megismertem az új önmagam. Valamikor az út során elhagytam magamból darabkákat. Annyira meg akartam felelni az elvárásoknak, hogy sok mindent hagytam lemorzsolódni magamból. Ti újra értékké tettétek azt, amiről már szinte teljesen elhittem, hogy javításra szoruló hiba bennem. Megmutattátok az utat egy jobb énminőségbe, egy olyan életbe, ahol az én elvárásaim is létjogosultságot kapnak, ahol úgy tudok magas teljesítményt nyújtani, hogy közben önazonos maradhatok. Rengeteg mindent kaptam Tőletek... erre nem elég ennyi mondat. A helyszín csodás, az apró részletek, a térből áradó gondoskodás, a közérzeti szükségletek (higiénia, kávé, kaja, stb) kérés nélkül maradéktalan kielégítése - ez nagyban szolgálja a teljes átlényegülést. A munkátok színvonala kifogástalan. Koncentráltak vagyok, nagyon sokat beleraktok abba, amit csináltok és hitelesek vagytok. Egyszerűen képesek vagytok olyasmit adni, aminek a korábbi hiánya csak akkor tudatosul, mikor már érezzük, hogy milyen a birtokában lenni. Éhes lélekkel és éhes szellemmel egyaránt megéri Hozzátok fordulni! Köszönöm!
Karsza Péterné Szalánczi Beáta ügyvezető, nyelvtanár Katedra Nyelviskolca Miskolc - Ling-Bau Kft.
Korábban már tartottam a szakmámmal kapcsolatos tréningeket, továbbképzéseket, de szerettem volna bővíteni a képzési palettámat. Fontosnak tartom, hogy megszerezzem a megfelelő képesítést és a szükséges alapokat. Szerettem volna megtanulni, hogyan dolgozik egy tréner és hogyan épít fel egy tréninget. Megértettem, miben más egy tréning, miben különbözik egy továbbképzéstől vagy előadástól. Megtanultam azt, hogyan lehet hatékonnyá és élvezhetővé tenni az akár komoly tartalmak megtanulását is. Kaptam egy új szakmát egy új lehetőséget a kezembe és a saját szakmámban is jobb lettem a tanultak által. Élveztem, hogy a fantáziám és kreativitásom abszolút érvényesíthető, öröm volt újra tanulni. Köszönettel tartozom a használható tudásért, amit kaptam! Érdekes, változatos oktatáson vettem részt, minden percét élveztem!
Bara Zsuzsa
A tréner képzésre való jelentkezésem nem volt tervezett. Egy állást pályáztam meg, és ezzel kapcsolatos információkat kerestem a net-en. Véletlenül pont a 1st Line honlapján találtam meg a válaszokat és szembesültem azzal, hogy ez egy miskolci cég és a hónap végén indít képzést. Majd délután a barátnőm hívott fel, hogy szerinte végezzünk el egy tréner képzőt, amit én már meg is találtam a Ti személyetekben. Véletlenek összejátszása folytán jutottam el a képzésre. A képzés során értékes emberi kapcsolatokra tettem szert a résztvevők és trénerek személyében. Életemnek egy nehezebb időszakában kaptam olyan önzetlen támogatást, amelyre tudtom nélkül szükségem volt. A képzésen a hasznos tananyagon kívül komoly felismeréseket és visszajelzéseket kaptam, amelyek segítették az önismeretem, kommunikációm fejlesztését. Meglévő és elfelejtett készségeimet kellett elő vennem és felfrissíteni, ami egy izgalmas folyamat volt, biztonságos környezetben. A Supervizió során kapott visszajelzés abszolút reális és támogató volt, ami elengedhetetlen a fejlődésemhez.
Lelovics Rita
Több helyen olvastam a T csoportos módszerről, vettem is részt néhány tréningen. Érdekelt a téma, de a legtöbb helyen csak gyakorlatokat olvashattam vagy elméleteket pl a konfliktus kezelésről, de sehol nem találtam ebben egységet. Szerettem volna egy olyan átfogó rendszert kapni, amelyben megértem mi miért történik és nem csak gyakorlati feladatokat látok, hanem annak elméleti hátterét is. Szerettem volna megtudni, alkalmas vagyok-e trénernek és mit kell megtanulnom ehhez. Szakmai és módszertani elméletet a T csoportos módszerről és tréning műfajról. Rávilágítást, az ok-okozati összefüggésekre és csoportalakulás tartalmi elemeire. Most már tudom minek kell megvalósulnia ahhoz, hogy minden résztvevő elégedetten távozzon. Megtanultam milyen területeken érdemes fejlesztenem magam és melyek azok a „szakkönyvek”, amelyeknek hangzatos a címe, szép a borítása, de tartalmilag hasznavehetetlen. Olyan gyakorlott és tapasztalt oktatóktól tanulhattam, akik nem csak értik, de művelik is a szakmát. A tréning résztvevőjeként egy új kapcsolatrendszert nyithattam, amely a munkavégzésemre is pozitív hatással van.
Hamernyik Gabriella
Azért jelentkeztem a képzésre mert kiváló referenciával rendelkezik az intézmény. Sok pozitívat hallottam az oktatókról. Nem volt kérdés hogy a 1st Line Consulting-ot választom. Célom az volt, hogy a sok éves vezetői tapasztalatomat rendszerezzem, frissítsem és fejlődjek. A képzés rengeteg tudást és tapasztalatot adott. A szerzett tudás nem csak vezetőként ad magabiztosságot, stabilitást hanem a magánéletemben is tudom hasznosítani. A szenior trénereknek azt üzenem, csodálatos emberek és példamutató trénerek. A cégnek pedig azt üzenem, hogy szebbé és könnyebbé teszi a náluk végzett emberek életét, ezért soha de soha ne adja fel!
Gabi, 32 éves
Tetszett a trénerek felkészültsége és lelkesedése. Szeretik a munkájukat, ez nyilvánvaló, így amit átadtak nekünk, azt átlagon felülinek mondanám. Az pedig, hogy nem engedik el a kezünket, miután a tanúsítványt megkaptuk, csak hab a tortán. Szerettem, hogy olyan embereket ismerhettem meg, akiknek élveztem a társaságát, jó volt látni és érezni, ahogyan mindannyian fejlődtünk hétről hétre. Az pedig, ahogyan magamat látom ennyi hét elteltével, számomra mindennél többet ér: visszakaptam elveszett önbecsülésemet, magabiztosabbá és határozottabbá váltam. A tükörből visszanéző arc egy értékes ember arca, közösen elértük, hogy ezt végre el is higgyem. Az oktatás helyszíne is említést érdemel, mert amellett, hogy könnyen megközelíthető, nagyon inspiráló a légkör onnantól kezdve, hogy az ember átlépte a küszöböt. Minden alkalommal azt a benyomást keltette bennem, hogy “jó helyen vagyok”. Ha egy kicsit is úgy érezted, nagy fába vágtad a fejszédet, amikor a felnőttoktatást választottad következő lépésnek az üzleti életben, akkor csak azt tudom mondani, hogy ki ne vedd azt a fejszét abból a fából, mert igen nagy szükség van rá!
Robi, 35 éves
Mindenki ismeri, hogy azt a klasszikus viccet, hogy “Mit adtak nekünk a rómaiak?”, hát most én is ezzel kezdem a beszámolómat. Mit adott nekünk a 1st Line első kurzusa? Jó hangulatot, önbizalmat, örömöt és inspirációt. Úgy gondolom, hogy olyan barátságok születtek, amelyek talán kiállják az idő próbáját. Ma egyre inkább szükség van arra, hogy olyan közösségek jöjjenek létre, amelyek képesek felébreszteni az emberekben rejlő pozitív energiákat. Számomra a kurzus, az eltöltött hetek ezt adták. Mindig vártam, hogy elkövetkezzen az a két hét, amikor új ismeretekre teszünk szert. Még ha nem is volt kedvem elindulni néhány borongós szombat reggelen, a megérkezés után fél órával már olyan megerősítést, “flow” élményben volt részünk, ami megadta azt a lökést, amely segített nekünk a következő hetekben “lebegni.
Niki, 27 éves
Minden pillanat az eljövendő percek szülőanyja. A pillanathoz való hozzáállása dönti el, milyenné formálja a következő perceket, napokat, hónapokat, s az, hogy mennyire becsüli meg, amit a kezében tart.” /Robert Lawson/… Minden pillanatot teljes mértékben át tudtam élni, magaménak éreztem, ami egyáltalán nem volt nehéz, hisz ehhez minden adott volt a képzésen! Olyan trénerek, akik meglátták bennünk azt a pluszt, amit mi magunk nem és hagyták, hogy erre magunk jöjjünk rá, így jobban el is hittük magunkról. Olyan értékes, motiváló résztvevők, akik szintén hagyták a másikat szárnyalni, így együtt repültünk napról napra, hétről hétre. Így a tréning végeztével, amit a “kezünkben” tarthattunk szavakkal le nem írható. Nem csak tudást, önbizalmat, életre szóló kapcsolatokat kaptunk, hanem egy elképesztő érzést, amit meg kell élnie az embernek ahhoz, hogy elhiggye és érezze a felbecsülhetetlen végkifejletet.
Anita, 40 éves
Mai napig hálás vagyok a sorsnak, hogy az utamba sodorta ezt a lehetőséget és én pedig nem féltem élni vele. A trénerek teljes vállszélességgel odatették magukat. A szakmai és emberi hozzáértésük és hozzáállásuk maximális. Rengeteget építettek rajtunk, az önértékelésünkön, az önbizalmunkon, megmutatták értékeinket. Olyan önismeretet és főleg önbizalmat kaptunk mindannyian! Végre elhisszük, hogy valóban értékes emberek vagyunk. Mert egy ilyen igaz tükröt tartott felénk a képzés. Olyan képességeket fedeztünk fel magunkban, amit nem is tudtunk, hogy van, és pláne nem, hogy ez nekünk egy erősségünk. Mert azt gondoltuk, ez a természetes. Már most tudom, hogy szükség van erre, a munkátokra és nekem is szükségem lesz még a tréningekre, mint egy falat kenyérre. Életmentő volt ez most mindannyiunk számára. Egy céllal érkeztünk, de sokkal többel távoztunk! Mert nem csak egymást, de magunkat is megismertük hétről hétre. Vártuk a szombatokat, hogy mikor mehetünk, mikor találkozhatunk, mikor lesz újabb csapatmunka. Ahogy Bori mondta, külön-külön csak 1+1+1+1+1+1 vagyunk, de együtt csapatban akár 10 is lehetünk.